Taklit ve tağşişin önlenmesi, tüketicilerin korunması amacıyla Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliğinde değişiklik yapıldı.
10 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete’de yapılan bildiride, Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliğinde değişikliğe gidildiği kaydedildi. Bu değişiklik ile taklit ve tağşişi engellenmek, tüketicilerin yanıltılmasını önlemek amacıyla fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünleri, aromalı-çeşnili yoğurt ve aromalı-çeşnili süzme yoğurtların 500 gramdan büyük ambalajlarda piyasaya arz edilmesi yasaklandı.
More Stories
Yunanistan’da Sismik Hareket Nedeniyle Eğitim Süresi Uzatıldı
Mersin’de Otomobil-Motosiklet Çarpıştı
5 bin 250 TL yardım söylentisi ortalığı karıştırdı: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi